5. Koudekerke en het Zuidland

Met deze lengtewandeling gaan we op pad langs de zuidkust van Schouwen. Er is veel te zien, te horen en te beleven. Vanuit Burgh loop je door de historische ringwalburg naar het haventje van Burghsluis. In de Plompe Toren beleef je de geschiedenis van Koudekerke en de verdronken dorpen van Het Zuidland. We lopen even het krekengebied van De Schelphoek in en kijken daarna uit op de Roggenplaat waar je vogels en zeehonden kunt spotten. Na het passeren van een zeeboerderij gaan we over de dijk naar het volgende uitkijkpunt: Prunjehil. Op weg naar Flaauwershaven worden we getrakteerd op een vogelconcert. Lopend op de kruin van de dijk langs de Inlaagweg zie en hoor je links en rechts o.a. de rot- en brandgans, bergeend, tureluur, grutto, kluut en lepelaar.

Afstand: 14 kmScroll naar boven
Scroll naar top