4. OLV op Zee en Westenschouwen

De wandeling loopt door het afwisselende natuurgebied Kop van Schouwen. Na de start bij de ingang van het sprookjesachtige Slot Haamstede lopen we langs het Slotbos en door Nieuw Haamstede naar de duinen. Vlak voordat we het strand opgaan staan we even stil bij de plek waar in de Middeleeuwen het dorpje Onze Lieve Vrouwe op Zee lag. Na een ruim 2 km. lange strandwandeling volgt een pittige route door de robuuste Meeuwenduinen met hoge toppen, diepe valleien en prachtige vergezichten.

Brede zandpaden door Boswachterij Westerschouwen brengen ons bij het tweede doel van onze wandeling: Westenschouwen, ooit een belangrijke havenplaats. Het laatste deel van de tocht gaat door de Zeepeduinen, welke tot het landgoed Slot Haamstede behoren. Grazende Shetlandpony’s en runderen houden het gebied open. De bijzondere duinflora en fauna profiteren ervan.

Afstand:
21 km.

Burgh Haamstede
Scroll naar boven
Scroll naar top